3 december – Yin-Yang Yoga – workshop door Marleen Schot

3 december – Yin-Yang Yoga – workshop door Marleen Schot

In deze workshop starten we met een yang flow om het lichaam in beweging te brengen. Daarna ‘duiken’ we de verstilling in met yin houdingen. Bij yin yoga blijven we langere tijd in een houding, om te komen tot diepe ontspanning en verstilling in lichaam en geest.

Thema

De winter is het jaargetijde dat verbonden is met je naar binnen keren en achterom kijken. Wat neem ik mee de winter in en wat laat ik los?  Tijd voor reflectie en nieuwe ideeën die in de lente naar buiten mogen komen.

Bij dit jaargetijde horen de nier- en urineblaasmeridiaan. De nier-/blaasmeridiaan wordt in de Chinese geneeskunde beschouwd als het fundament van de balans tussen yin en yang van alle andere organen. De nieren zijn een opslag voor vitale energie en moeten in balans blijven om alle andere organen te laten functioneren. De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat 25% van onze levensenergie opgeslagen ligt in de nieren. Daarom is het belangrijk om die energie te blijven voeden. Met deze workshop kunnen we eventuele blokkades opheffen en onze levensenergie weer opladen.

Tijden

Inloop workshop vanaf 9:45 uur. Workshop 10.00 tot ca. 11.30 uur. Na afloop van de les drinken we een kop thee en aansluitend staat er een heerlijke vegetarische lunch klaar! Daarna kun je als je wilt op eigen gelegenheid genieten van het mooie stadje Buren en haar omgeving. Er liggen wandelroutes voor je klaar.

Reserveren

Yoga & lunch: € 27,50
Reserveren kan door een mailtje te sturen naar annemarie@buitenhuisburen.nl

 

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie