Zondagochtend 6 mei: Yoga in Buitenhuis Buren

Zondagochtend 6 mei: Yoga in Buitenhuis Buren

 

Op zondag 6 mei verzorgt Marleen Schot (Yoga Geldermalsen) de yogaworkshop in Buitenhuis Buren.

De kracht van hara

In deze yoga workshop staat het harapunt centraal. Het woord ‘hara’ komt van oorsprong uit Japan en betekent letterlijk ‘buik’. Japanners gebruiken dit punt bij judo, tai chi en sumoworstelen om kracht en flexibiliteit te vinden.

In de yogatraditie wordt dit punt als adem- en energiepunt toegepast. Het ligt onder de navel in de onderbuik. Het helpt enerzijds om bij de buikadem te komen, waardoor lichaam en geest kalmeren. Anderzijds helpt dit punt ons om innerlijke kracht en flexibiliteit te vinden om te handelen als het nodig is. Het harapunt wordt ook wel het ‘dragende midden’ van de mens genoemd.

In deze workshop doen we (adem)oefeningen om het harapunt en al haar kwaliteiten te ervaren.

De workshop duurt van 10:00u tot circa 11:30u. Na afloop van de les drinken we een kop thee en aansluitend staat er een heerlijke vegetarische lunch klaar! Daarna kun je als je wilt op eigen gelegenheid genieten van het mooie Buren en omgeving. Er liggen wandelroutes voor je klaar.

kosten yoga & lunch: € 29,50.

reserveren kan door een mailtje te sturen naar annemarie@buitenhuisburen.nl

Geen reactie's

Geef een reactie