Zondagmiddag 3 juni: Spreekbuurt – Klimaatverandering voor dummies

Zondagmiddag 3 juni: Spreekbuurt – Klimaatverandering voor dummies

Je hoort dat het klimaat verandert. En inderdaad: het lijkt of het weer de laatste jaren anders is dan vroeger. We hebben minder winters waarin we kunnen schaatsen, heel warme dagen in het voorjaar en najaar, maar soms ook opvallend koude periodes. Regenbuien zijn steeds vaker hoosbuien en ook de stormen lijken krachtiger dan vroeger. Maar komt dat nu werkelijk door de klimaatverandering? En welke rol speelt de mens daarin? Het klimaat is toch altijd aan verandering onderhevig? Zo weten we dat er ijstijden zijn geweest en warmere periodes waarin er palmbomen op Groenland groeiden.

Rond klimaatverandering leven veel vragen en onzekerheden. Verschillende partijen claimen dat ze de waarheid in pacht hebben. De één zegt dat er niets aan de hand is en de ander voorspelt dat de mensheid binnen tien jaar is uitgestorven. Wat is hierin de waarheid? En hoe serieus moeten we klimaatverandering nu werkelijk nemen?

Op zondag 3 juni a.s. verzorgt Steven Hulst een spreekbuurt over klimaatverandering. Hij vertelt wat de wetenschap zeker weet, maar ook waar de onzekerheden zitten. In begrijpelijke taal en met aansprekende voorbeelden neemt hij je mee in de wereld van klimaatverandering en de gevolgen die deze (kunnen) hebben voor jou en je eventuele kinderen en kleinkinderen.

Over Steven

Steven heeft sinds 2000 een internet marketing bureau en zet zich in zijn vrije tijd in voor verschillende vrijwilligersprojecten in Buren. Steven is geen klimaatwetenschapper, maar heeft zich uit interesse verdiept in klimaatwetenschap en hierover veel artikelen gelezen en lezingen gevolgd. Onlangs rondde hij de cursus Klimaatverandering aan de University of Queensland (Australië) af.

Steven doneert zijn opbrengst van deze lezing aan: Stichting Bijen is leven  Stichting ‘Bijen is leven’ zet zich in om de terugloop van bijen in Nederland tegen te gaan.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via Buren Stad

 

Geen reactie's

Geef een reactie