Zondagochtend 4 november: Yoga in Buitenhuis Buren

Zondagochtend 4 november: Yoga in Buitenhuis Buren

Op zondag 4 november geeft Marleen Schot van Yoga Geldermalsen een workshop Yin Yoga in Buitenhuis Buren.

Yin Yoga – Volgens de traditionele Chinese geneeskunde hebben alle dingen tussen hemel en aarde te maken met de 5 elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Het thema van deze Yin Yoga workshop is ‘Winter’. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en dat heeft ook effect op ons lichaam. Dit seizoen is de tijd van het grote yin. Tijd om naar binnen te keren, terug te kijken en je af te vragen wat neem ik mee de winter in en wat laat ik los?

Vitale energie – De winter is verbonden met het element water. In ons lichaam manifesteert deze zich in de nieren en de blaas. De nier- en blaasmeridiaan worden in de Chinese geneeskunde beschouwd als het fundament van de balans tussen yin en yang van alle andere organen. De nieren zijn een opslag voor vitale energie en moeten in balans blijven om alle andere organen te laten functioneren.

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat 25% van je levensenergie opgeslagen hebt in de nieren. Daarom is het belangrijk om die energie te blijven voeden. De houdingen in deze workshop zijn erop gericht deze energie te voeden en helpen je naar binnen te keren.

Balans, rust, diepe ontspanning – De houdingen helpen je om: je emoties te balanceren, het zenuwstelsel tot rust te brengen en een diepe ontspanning van je lichaam te realiseren.

Inloop vanaf 9.30 uur. Aanvang workshop 10.00 – 11.30 uur. Na afloop van de les drinken we een kop thee en aansluitend staat er een heerlijke vegetarische lunch klaar! Daarna kun je als je wilt op eigen gelegenheid genieten van het mooie Buren en omgeving. Er liggen wandelroutes voor je klaar.

Kosten € 29,50. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: annemarie@buitenhuisburen.nl

Geen reactie's

Geef een reactie